De mensen van Peuterplein Kinderopvang

Pedagogisch medewerkers

Thea Guikers

Mijn naam is Thea Guikers (1958). Ik ben getrouwd en heb twee volwassen dochters. Op 40-jarige leeftijd heb ik me omgeschoold van secretaresse naar pedagogisch medewerker. Die keuze had ik 20 jaar eerder moeten maken. Want nu heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. De kinderopvang is een bewuste keuze. Er is niets zo mooi dan kinderen te zien opgroeien van een baby naar een kleuter. Als pedagogisch medewerker stimuleer ik de kinderen in hun ontwikkeling wat soms een uitdaging,  maar wel altijd leuk is. De onbevangen spontaniteit en eerlijkheid van de kinderen maakt dit beroep zo mooi.

Cocki Vink

Hallo, mijn naam is Cocki Vink (1950).
Voordat ik in de kinderopvang terecht kwam, heb ik allerlei wegen bewandeld. Ik ben jarenlang docente textiele werkvormen en maarschappijleer op een PABO geweest, heb culturele antropologie  gestudeerd en heb daarna de kunstacademie gedaan. In 2000 verhuisde ik met man en 3 kinderen van Amsterdam naar Renkum. Ik vond hier werk in de kinderopvang en van het een kwam het ander. Met kinderen werken vind ik heel inspirerend en hartverwarmend. Mijn grote uitdaging is om kinderen zoveel mogelijk positieve bagage mee te geven.

Petra Chris

Beste ouders,
Mijn naam is Petra Chris, ik ben getrouwd en heb een dochter van 18 jaar.
Ik ben nu ruim 6 jaar met veel plezier werkzaam in de Kinderopvang.
Ik heb mijn diploma PW3 Kinderopvang gehaald en heb Cocki en Thea leren kennen toen ik stage bij hen ging lopen bij de toenmalige Peuterspeelzaal het “Wolfje” in Wolfheze. Ik heb daar een hele leuke en leerzame stageperiode gehad. Toen Cocki en Thea hun bedrijf Peuterplein begonnen en ik daar kon komen werken was ik dan ook heel erg blij. Ik werk nu op de babygroep met kinderen van 0-2 jaar en dat bevalt me prima. Ik verbaas me er telkens weer over hoe snel een baby ontwikkelt en over de verschillen in karakters onderling. En dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.

Lisa Geldof

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lisa, ik ben in 1991 geboren en woon in Renkum.
Mijn diploma voor Pedagogisch Medewerker heb ik in juni 2012 behaald. Ik heb nu anderhalf jaar ervaring in de kinderopvang en ben sinds november 2013 met veel plezier en enthousiasme werkzaam bij Peuterplein Kinderopvang. Momenteel  volg ik tevens een cursus Voor- en Vroegschoolse Educatie. Ik ben altijd al dol op kinderen geweest en dat is ook een belangrijke reden dat ik in de kinderopvang ben gaan werken. Ik vind het erg leuk om een kind op te zien groeien, te helpen in hun ontwikkeling door leuke activiteiten en structuur aan te bieden. En natuurlijk de liefdevolle band die je met ze opbouwt. Naast werken heb ik natuurlijk ook nog andere hobby’s, zoals gezellig winkelen en  lekker koken. Ik hoop dat ik samen met u en de kinderen een fijne tijd zal hebben bij Peuterplein!

Antoinette Stienstra

Hallo, ik wil mij graag even voorstellen.
Mijn naam is Antoinette Stienstra Venema en woon in Doorwerth. Ik ben getrouwd met Arno en trotse moeder van twee dochters van 24 en 19 jaar. Als kind wist ik al dat ik moeder en juf wilde worden. En beide wensen zijn uitgekomen. In 1990 ben ik leidster geworden op de toenmalige peuterspeelzaal “de Wip Wap” en in 2013 bij Peuterplein Kinderopvang gekomen. Ik hou van alle kinderen, maar vind de peuterleeftijd erg bijzonder. Ze staan zo open en enthousiast in het leven, zo onbevangen. Favoriet onderdeel van de dag is voor mij toch wel het kringetje. Dan wordt er voorgelezen, gezongen, spelletjes gespeeld, gesprekjes gevoerd, fruit gegeten en wat gedronken. Ook het verzinnen van thema’s en het uitwerken daarvan vind ik erg leuk. Vooral als ik zie hoe de kinderen er mee bezig gaan en er van leren. Ik ben supertrots op mijn peuters als ze goed voorbereid naar de basisschool gaan. Maar ook een beetje verdrietig. Want na zo’n lange tijd zitten ze ook in je hart.

Joke Pullen

Hallo allemaal.
Ik wil mij graag even voorstellen. Ik ben Joke Pullen (1956), getrouwd met Hans en moeder van een dochter, een zoon en inmiddels een schoondochter. Ik woon al 35 jaar in Doorwerth en werk sinds 1996 bij de toenmalige peuterspeelzaal “de Wip Wap”, wat nu Peuterplein Kinderopvang is. Ik heb altijd gezegd dat ik met kinderen wilde werken. En dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Het leuke aan peuters is dat ze denken dat ze alles al kunnen en weten. Maar als puntje bij paaltje komt moeten ze alles nog leren. Vooral hun spontaniteit en zeggen wat ze denken maakt het werken met kinderen zo leuk. Ik hoop dat ik mijn loopbaan bij Peuterplein nog lange tijd mag volhouden, want van werken met kinderen blijf je jong!

Mirjam Derksen

Hoi hoi , ik ben Mirjam Derksen, ik ben getrouwd en ik heb twee, al zeg ik het zelf ;-), geweldige zonen van 8 en 2½ jaar.
Als klein kind wilde ik al met kinderen werken. Kinderen zijn als een open boek. Ze zijn ontvankelijk, inventief, slim, eerlijk en leven op hun instinct. Het enige wat wij als ouder en/of verzorger mogen doen, is ze daarin begeleiden. Dingen leren en aanleren, maar hen ook helpen bij hun ontwikkeling. En we hebben het voorrecht om ze te mogen verzorgen en ze heel veel liefde en genegenheid te geven. Ik werk dan ook met heel veel liefde en plezier met kinderen. Op een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal is geen dag hetzelfde, want mensen zijn geen dag hetzelfde. Ik werk sinds 2009 in de kinderopvang en sinds eind oktober 2013 bij Peuterplein in Renkum. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. Ook ben ik zo nu en dan te vinden op de locatie in Doorwerth. Buiten het werk om ga ik vaak naar vrienden toe voor een praatje en een bakkie koffie, kijk ik graag een filmpje en ga ik gezellig op pad met mijn drie mannen. Fotografie heeft ook mijn grote interesse en heb dan ook geregeld een camera in mijn handen.

Ilona Hofsommer

Hallo allemaal,
Mijn naam is Ilona Hofsommer (1990) en woon in Renkum.
In juni 2014 heb ik mijn diploma pedagogisch werk niveau 3 behaald.
Ik vind het heerlijk om elke dag te mogen doen wat ik leuk vind. Samen met leuke collega’s de kinderen een veilige, vertrouwde omgeving bieden, en een bijdrage te mogen leveren aan hun ontwikkeling.
Sinds november 2014 ben ik werkzaam bij Peuterplein Kinderopvang. Hier ben ik met open armen ontvangen en ga met veel plezier en enthousiasme  naar het werk. Naast het werk bij Peuterplein vind ik het erg leuk om voetbal te kijken, te winkelen en leuke dingen te doen met vrienden. Graag stel ik me persoonlijk voor als ik jullie zie!

Joyce Berends

Hallo,
Mijn naam is Joyce Berends (1990) en woon in Elst met mijn vriend Sander. Mijn hobby’s zijn taarten maken, sporten en lekker winkelen.
Ik ben inmiddels al bijna 5  jaar werkzaam in de kinderopvang. Dit doe ik met ontzettend veel liefde en plezier. Ik vind het bijzonder om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen,  en fijn dat ik daar deel van kan uitmaken. Er is toch niets mooier dan kinderen te stimuleren en te helpen bij hun ontwikkeling. Sinds november 2014 ben ik werkzaam bij Peuterplein Kinderopvang. Ik ben vooral te vinden op de locaties in Renkum en Doorwerth.  Ik werk hier met ontzettend veel plezier en hoop nog heel veel jaren bij Peuterplein te mogen werken.

 

Meer over “Over Peuterplein